Uvijeti Kupnje

TRGOVAC

Trgovac je Greatis d.o.o., Slavonska avenija 50, 10000 Zagreb.

Adresa sjedišta tvrtke je: Greatis d.o.o., 3. Celovečki odvojak 4, 10040 Zagreb

KUPAC

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici, stoga kupac robe može biti punoljetna osoba (+18) tj. posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, odabere način plaćanja kreditnom karticom ili pouzećem (plaćanje prilikom dostave) i pošalje narudžbu trgovcu tj. Greatis d.o.o.

 • UVJETI PRODAJE
  Greatis d.o.o. ne može jamčiti u stopostotnu točnost informacija i podataka koji se nalaze na Web shopu, međutim trudimo se dati što točniji opis artikla i sliku. Moguća su odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Greatis d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV (mogućnost iskaza cijene u EUR). Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Greatis d.o.o. zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu. Ako nismo u mogućnosti isporučiti naručenu robu, djelatnici Greatis d.o.o. će Vas kontaktirati telefonskim putem ili e-mailom kako bih Vas obavjestili o tome i ponudili Vam alternativu.

  UVIJET DOSTAVE
  Proizvode šaljemo u roku od 1-15 dana, ovisno o proizvodu, a za svaki proizvod posebno je istaknut rok dostave. Ukoliko prilikom preuzimanja pošiljke primijetite oštećenje, molimo Vas da na to odmah ukažete dostavljaču i zajedno s njim otvorite pošiljku. Ukoliko je bilo koji od proizvoda oštećen, zajedno s dostavljačem fotografirate oštećeni paket i napravite zapisnik o oštećenju pošiljke s vašim potpisom i potpisom dostavljača. Jedan primjerak zapisnika ostaje vama, a drugi dostavljaču. Kopiju zapisnika i fotografije pošaljite na naš mail info.greatis@gmail.com Ukoliko niste primili robu u roku od 7 radnih dana od naše obavijesti da smo ju poslali, kontaktirajte nas. Poštarina iznosi 25,00 kn za paket do 2 kg. Također pošta naplaćuje dodatnih 9,00 kn za novčanu transakciju za iznose do 300,00 kn. Prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova vezanih za isporuku, ako kupac odbije primiti robu ili je ne podigne na pošti nakon što mu je ostavljena obavijest o pošiljci koju je naručio.


 • NAČIN PLAĆANJA
  Plaćanje se može izvršiti na osnovu ponude koju zatraži kupac za određene proizvode, kreditnom karticom jednokratno (American, Maestro, Master, Visa)  ili pouzećem (plaćanje prilikom dostave). Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem transakcijskom računu.
  Ukoliko se uplata izvršava iz inozemstva, sve troškove transakcija snosi kupac.


  UVJETI, ROK I POSTUPAK OSTVARIVANJA PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
  1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora
  Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
  Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (Greatis d.o.o., Slavonska avenija 50, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na mail adresi info.greatis@gmail.com, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

  Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana: sklapanja ugovora (izdavanja računa)

  Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete pronaći na slijedećem linku:
  Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.


  2. Povrat uplaćenog iznosa
  Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
  Povrat novca bit će izvršen isplatom na Vaš IBAN račun.
  Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

  3. Povrat robe
  Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

  4. Troškovi povrata robe
  Izravne troškove povrata robe morate snositi sami

  5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
  Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.


  REKLAMACIJA I ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE
  Odredbama članka 4. stavak 2. Zakona o zaštiti potrošača, propisano je da na obvezno pravne odnose između potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima, a člankom 43. stavak 2. istog Zakona, da u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari. Prava koja pripadaju potrošaču na temelju pravila o odgovornosti za materijalne nedostatke definirana su člancima od 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima ( Narodne novine broj 35/05, 41/08., 125/11.), a odredbama čl. 403. stavak 4. propisano je da kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača. 
  Greatis d.o.o. jamči za kvalitetu i besprijekoran rad proizvoda ukoliko se kupac pridržava priloženih naputaka o uporabi. Unatoč tome, može se dogoditi da proizvod ne radi ispravno. U tom slučaju obvezujemo se na svoj trošak popraviti sve kvarove i tehničke nedostatke, koji na proizvodu nastanu u jamstvenom roku pri normalnoj uporabi i poštivanju tehničkih uputa, a pod slijedećim uvjetima:
  - kupac mora dostaviti neispravan proizvod upakiran u originalnu ambalažu sa kompletnim priborom i sa kratkim opisom kvara na svoje prodajno mjesto 
  - kupac mora predočiti ispravno popunjen jamstveni list, račun o kupnji proizvoda i ukoliko se radi o rezervnom dijelu original račun od ugradnje

  JAMSTVO NE UKLJUČUJE:
  - kvarove nastale nepravilnim rukovanjem
  - kvarove nastale zbog istrošenosti uređaja ili njegovih dijelova
  - kvarove nastale utjecajem okoline nepodesne za rad uređaja
  - rad pod prevelikim naponom ili kvarove nastale zbog neispravne električne instalacije
  - kvarove nastale elementarnom nepogodom ili višom silom (požar, poplava, potres,...)
  - baterije ili kvarove nastale curenjem baterija
  - mehanička oštećenja ili kvarove nastale zbog mehaničkih oštećenja, pada i sl.

  JAMSTVO PRESTAJE U SLUČAJU:
  - dogradnje, pregradnje ili bilo kakve neovlaštene izmjene na proizvodu
  - ako je proizvod ugrađivan, popravljan ili otvaran od strane neovlaštenih osoba
  - korištenja proizvoda u namjenu za koju nisu predviđeni
  - ako je proizvod došao oštećen u servis zbog neprimjerenog pakiranja


  PISANI PRIGOVOR
  Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N.41./2014.), možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte.

  • Na adresu: Greatis d.o.o., Slavonska avenija 50, 10000 Zagreb
  • Na e-mail adresu: info.greatis@gmail.com


  Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.
  Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se možete obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.
  Ukoliko prihvaćate uvjete korištenja, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.
  Greatis d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske.

  ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA
  Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje:
  ODR platforma za rješavanje sporova. 
  To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

 • GREATIS d.o.o. za trgovinu i usluge
 • Slavonska Avenija 50, 10000 Zagreb, Hrvatska
 • OIB 86341745232
 • MB 4071603
 • IBAN HR3823400091110617632
095 / 749 0931 Naruči proizvod telefonom